Hvit sjokolademousse med solbærsaus

La lukten av solbær på kjøkkenet ta tankene med til minner om sensommer og saftkoking.

Skogsbærkake Jordbærkrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Sjokolademousse:
200 g hvit kokesjokolade
2 stk egg
1 stk gelatinplater
2 dl kremfløte
Solbærsaus:
100 g frosne solbær
½ dl vann
50 g sukker

Fremgangsmåte

Mousse: 

  1. Smelt sjokoladen over vannbad. Sett den til side.
  2. Pisk eggene over vandbadet, til massen er tykk, varm og luftig, i ca 10 minutter.
  3. Legg gelatinplaten i kaldt vann. Ta den opp etter sju minutter, og ha den i den varme eggemassen. Rør til gelatinen er oppløst.
  4. Tilsett den smeltede sjokoladen, og pisk videre, til massen har samlet seg.
  5. Pisk videre over kaldt vannbad, så blandingen er lett avkjølt. 
  6. Visp fløten til luftig krem, og vend kremen inn i sjokoladeblandingen.
  7. Fordel moussen i fire porsjonsskåler, og sett dem kaldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.

    Solbærsaus:

  8. Kok bærene opp sammen med vannet, til bærene er gjennomkokte.
  9. Tilsett sukkeret, og la blandingen koke til sukkeret er oppløst.
  10. Sil sausen, og avkjøl helt.
  11. Ved servering helles det et tynt lag med solbærsaus over moussen.
    Kokkens tips

    Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen (av stål, glass eller annet ildfast materiale) må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet.  Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet