Makron med limefromasj

En delikat fromasj som tar deg fra hobbykokk til gourmetkokk!
Pære- og snøfrisktrifle
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Limedrøm:
2 stk gelatinplater
½ dl friskpresset limesaft
10 g sukker
1 stk eggehvite
20 g sukker
1 stk vaniljestang
2 dl kremfløte
60 g sukker
Vaniljemakroner:
140 g skåldede mandler
230 g melis
1 stk vaniljestang
100 g eggehvite ( 3 egg)
Sukkerpynt:
30 g sukker

Fremgangsmåte

Limefromasj: 

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
  2. Kok opp limesaft og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av platen.
  3. Hell av vannet fra gelatinen og smelt de i limelaken. La blandingen avkjøles.
  4. Pisk eggehviten nesten helt stive.
  5. Tilsett 20 g sukker gradvis under omrøring i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs.
  6. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  7. Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljefrø til luftig krem i en tredje bolle.
  8. Rør inn avkjølt limelake i kremen med en slikkepott.
  9. Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen.
  10. Fyll limekremen i kuvert skåler/former og sett de i kjøleskapet i noen timer.

    Vaniljemakroner:

  11. Kjør mandler og melis i en foodprosessor til det blir et fint mel.
  12. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  13. Pisk eggehviten nesten helt stive.
  14. Tilsett 30 g sukker og vaniljefrøene gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs.
  15. Vend mandelmassen inn i marengsen med en slikkepott.
  16. Ha massen i en sprøytepose. Sprøyt ut massen i sirkler. Diameter på sirklene bør være som kuvertformene til limekremen, høyde 1,5–2 cm.
  17. Sett stekeovnen på 180 °C.
  18. La den utsprøytede makronmassen stå og tørke i ca 20 minutter før de stekes i 10–15 minutter.
  19. Hvelv limekremen ut (dypp evt. formen raskt i varmt vann) på toppen av makronen.

    Sukkerpynt:

  20. Ha ca 100 g sukker i en stekepanne på middels varme. Varm opp sukkeret samtidig som pannen ristes forsiktig. Rør forsiktig når sukkeret har begynt å karamellisere seg (blitt gyldenbrunt).
  21. Hell karamellen over i en liten mugge e.l. som tåler høy temeratur, og la den renne i tynn stråle ned på bakepapir i fine kruseduller. Avkjøl og løsne forsiktig fra papiret. Sett de på toppen av limekremen som pynt.