Multesuppe med tjukkmjølkspudding

En dessert med smaker fra Midt Norge. Oppskrift av Mikael Forselius ved Røros Hotell.

Yoghurtfromasj med jordbær Fløterand med kvedesorbet
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Tjukkmjølkspudding:
65 g sukker
3 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
2 dl tjukkmjølk
2 stk gelatinplater
Multesuppe:
100 g sukker
1 dl vann
½ dl hvitvin (evnt. syrlig eplejuice)
2 stk hel nellik
1 stk hel kanel
1 stk stjerneanis
200 g multer (friske eller frossne)
Krutonger:
80 g søtt krydder brød evnt. gulrotkake/formkake
40 g smør

Fremgangsmåte

Tjukkmjølkspudding:

  1. Ha sukker i en kjele og tilsett fløte og vaniljestang. Kok inn i ca 20 minutter til det gjenstår ca 1/2 av væsken. 
  2. I mellomtiden legger du gelatinplatene i bløt i ca 5 minutter. Klem ut vannet fra gelatinplatene og smelt de i den innkokte fløten.
  3. Avkjøl fløten og pisk inn tjukkmjølken.
  4. Smør 4 engangsformer eller muffinsformer med et tynt lag olje og hell blandingen i formene. Sett kjølig til puddingene stivnet. Ca 2 timer.

    Multesuppe: 

  5. Smelt sukkeret i en kjele til det er gyllent.
  6. Ha i vann, hvitvin, stjerneanis, kanel og nellik og kok opp.
  7. Tilsett multer og kok sammen i ca 5 minutter.
  8. Sil av kraften og sett multene til side.
  9. Kok ned kraften til passe konsistens.
  10. Ta ut krydderne og press multene gjennom en sil. Rør multekjøttet inn i kraften.

    Krutonger: 

  11. Brun smør i en panne og stek brødterningene gylne. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av seg.
  12. Anrett pudding i en dyp tallerken, hell suppe rundt og legg på brødkrutonger.