Pære- og snøfrisktrifle

En trifle lages som oftest med lag av gelé, frukt og krem som er lagt over sukkerbrød dynket i alkohol. Men, det finnes mange variasjoner og den har utviklet seg mye over tid. Det sies at den første trifle ble laget kun av krem smaksatt med sukker, ingefær og rosevann.

Sitronfromasj med rabarbrasaus Makron med limefromasj
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
2 stk pære
3 dl portvin
150 g sukker
1 stk sitron , saften
1 stk vaniljestang
2 stk gelatinplater
150 g kransekake eller makroner
2 dl kremfløte
150 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)

Fremgangsmåte

  1. Skrell pærene og del de i tynne biter.
  2. Del vaniljestangen i to (på langs) og skrap ut frøene. 
  3. Kok opp portvin, sukker, sitronsaft og vanilje.
  4. Legg pærebitene i laken og la trekke på svak varme i 10 minutter.
  5. Ta pærene opp av laken. 
  6. Legg gelatinen til bløt i kaldt vann, klem ut vannet og smelt den i portvinslaken.
  7. Del kransekaken i biter, og fordel bitene i 6 glass.
  8. Hell portvinslaken over og la det stå til det stivner, 1-2 timer.
  9. Visp kremfløten og bland den med kremosten.
  10. Legg kremen lagvis med pærene 2 ganger over portvinsgeleen. Avslutt med litt krem.