Sitronfromasj med rabarbrasaus

middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Sitronfromasj:
3 stk gelatinplater
½ dl friskpresset sitronsaft
10 g sukker
1 stk eggehvite
20 g sukker
3 dl kremfløte
60 g sukker
1 ts vaniljesukker
Rabarbrasaus:
2 ss sukker
½ dl kokende vann
1 dl rabarbrasyltetøy
Kvarg med vanilje

Fremgangsmåte

Sitronfromasj: 

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
  2. Varm opp sitronsaften og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp.
  3. Ta kjelen av platen. Hell av vannet fra gelatinen og smelt gelatinen i den varme sitronlaken. La blandingen avkjøles.
  4. Pisk eggehviten nesten helt stiv.
  5. Tilsett 20 g sukker til eggehviten og visp til det blir en luftig og stiv marengs.
  6. Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljesukker til luftig krem i en tredje bolle.
  7. Rør inn avkjølt sitronlake i kremen med en slikkepott.
  8. Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen.
  9. Fyll sitronkremen i kuvertskåler/-former og sett de i kjøleskapet i noen timer.

    Rabarbrasaus:

  10. Løs opp sukkeret i det kokende vannet.
  11. Kjør rabarbrasyltetøy i en hurtigmikser med sukkerlaken. Er sausen for tykk, tilsettes mer sukkerlake. Sil sausen.
  12. Server sitronfromasjen med rabarbrasaus og vaniljekvarg.