Sjokoladechantilly

Skal du ha gjester på besøk, og skal lage noe som bare er eksepsjonelt godt, må du prøve denne.
Dronning Maud fromasj Skogsbærkake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g kokesjokolade
50 g smør
1 dl kaffe
3 ss konjakk

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann i en gryte og ha kaldt vann og isbiter i en annen gryte.
  2. Smelt sjokoladen og smøret over det varme vannbadet i en bolle.
  3. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du kaffe og konjakk og visper godt.
  4. Når du har en jevn masse, setter du bollen over det kalde vannbadet og visper energisk til blandingen blir kald.Når du har en jevn, fast og luftig krem, ta den av vannbadet.
    Kokkens tips

    Hvis du fortsetter for lenge, kan du oppleve at moussen blir rar og litt kornete. Det gjør ingenting for smaken, men det kan være lurt å sette bollen over det varme vannbadet igjen, og begynne på nytt.

  5. Anrettes i små dessertglass eller kopper. Serveres med frisk frukt.