Sjokolademousse

En god klassiker trenger ingen lang beskrivelse - velbekomme!
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
5 dl melk
50 g meierismør
2 stk eggeplomme
1 ss sukker
2 stk eggehvite
2 dl kremfløte
Nøtteblanding:
100 g mandler
100 g valnøttkjerner
100 g hasselnøtter
100 g melis
1 dl solsikkeolje

Fremgangsmåte

  1. Hakk sjokoladen i grove biter.
  2. Varm opp melk og smør til 85 °C og rør deretter sjokoladebitene inn i melken til alt har smeltet.
  3. Visp sammen eggeplommer og sukker i en bakebolle.
  4. Tilsett sjokoladeblandingen og sett bakebollen 5 minutter i kjøleskapet.
  5. Pisk eggehvitene luftig, og vend inn i sjokoladeblandingen.
  6. Pisk fløten til krem. Den skal fortsatt være myk og ikke for stiv.
  7. Bland kremen i sjokoladeblandingen og sett deretter moussen i kjøleskap i minst 40 minutter.
  8. Kok nøttene i vann i 5 minutter.
  9. Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
  10. Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene og server sammen med sjokolademoussen.