Skogsbærkake

En frisk og lett kake eller dessert som passer til enhver anledning.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

10
Bunn:
3 stk eggehvite
125 g rørsukker
100 g mandler , grovmalt
100 g hasselnøtter ,grovmalt
Fyll:
8 stk gelatinplater
3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
2 dl yoghurt naturell
75 g sukker
100 g blåbær
100 g bringebær
50 g bjørnebær
25 g solbær
25 g rips

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC. 
  2. Pisk romtempererte eggehviter halvstive før du blander inn sukker.
  3. Bland inn grovmalte mandler og hasselnøtter.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen. Sett formen i ovnen og stek den i 25 minutter. Ta kakebunnen ut av formen, snu og stek 5 minutter til slik at du får en sprø bunn.

    Fyll: 

  5. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca. 7 minutter. 
  6. Bland kvarg, yoghurt og sukker.
  7. Varm opp bærene i en kasserolle og mos de i en blender eller med en stavmikser. 
    Kokkens tips

    Blandingsforholdet på bærene, og hvilke bær du ønsker å benytte, bestemmer du selv. Tilsammen skal det bli 300 g bær.

  8. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring, før du avkjøler det hele.  
  9. Hell bærmosen i en tynn stråle i kvargblandingen under stadig omrøring.
  10. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen. 
  11. Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer.
  12. Pynt med friske bær.