Arme riddere på bærtur

En spennende variasjon over den gamle klassikeren. I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

Tilslørte bondepiker med en vri Fruktsalat med yoghurt
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Arme riddere på bærtur:
1 stk egg
½ ts malt kanel
2 skive loff
150 g blåbær og andre skogsbær
3 ss honning
8 stk valnøttkjerner
Vaniljesaus:
5 dl helmelk
50 g sukker
1 stk vaniljestang
4 stk eggeplomme
1 ts maisstivelse (maizena)

Fremgangsmåte

Arme riddere på bærtur: 

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Pisk sammen egg og kanel.
  3. Skjær skorpen av loffskivene og dypp dem godt i eggeblandingen.
  4. Legg de bløte loffskivene nederst i en ildfast skål eller -kaffekopp, legg godt med bær oppå og avslutt med honning og valnøtter.
  5. Sett skålene/ koppene i ovnen i ca 10 - 15 minutter.

    Vaniljesaus:

  6. Kok opp melk, sukker og vaniljestang.
  7. Pisk sammen eggeplommer og maisennamel. Spe litt etter litt med den varme melken over eggeplommene mens du rører.
  8. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig til sausen tykner. Ikke la den koke - da "sprekker" den.
  9. Server ridderne varme toppet med vaniljesaus.
    Kokkens tips

    Her er det lov å jukse. Du kan fint kjøpe ferdig vaniljesaus på butikken.