Fyldig rabarbrasuppe

En fyldig og smakfull rabarbrasuppe er ikke å forakte. Med en stor skje vaniljekvarg, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis, blir suppen fullkommen.

Fylte epler Melonsalat
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
500 g rabarbra
1 l vann
2 dl sukker
1 stk hel kanel
3 stk stjerneanis
1 stk vaniljestang
1 beger kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)

Fremgangsmåte

  1. Rens og skyll rabarbraen og skjær den i små biter.
  2. Kok opp vannet i en stor kjele og ha i rabarbrabitene, sammen med en del av sukkeret.
  3. Tilsett kanel, anis og vaniljestang som er splittet.
  4. Kok rabarbraen til den er mør og suppen begynner å tykne. Rør av og til.
  5. Smak til med resten av sukkeret. (Forskjellige rabarbra typer krever mer eller mindre sukker) før du avkjøler suppen.
  6. La anis, kanel og vaniljestangen ligge i suppen så lenge som mulig for å trekke ut smaken fra ingrediensene.
  7. Server suppen lun eller avkjølt med vaniljekvarg, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis.