Granolapizza med yoghurt og sesongens bær

Har du prøvd å lage granolapizza før? Det både smaker og ser fantastisk ut, samtidig som det er sunt og næringsrikt. Verdt å prøve!
Pisket rømme med jordbær Iskake med multer
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
1 porsjon gir 6 stk
BUNN:
2 ss smør
3 dl melk
2 dl havregryn (lettkokt)
2 dl rugflak
2 ss sesamfrø
4 ss valnøttkjerner
4 ss kokosflak
2 ss solsikkekjerner
2 ss honning
½ ts salt
TOPPING:
4 dl yoghurt naturell
fersk bær eller frukt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C.
  2. Bland deretter alt det tørre sammen med melkeblandingen i en bakebolle.
  3. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  4. Del deigen i to og fyll to springformer med granoladeigen.
  5. Stek ved 185 °C i 25 minutter, og kjøl deretter ned de ferdigstekte granolabunnene.
  6. Fordel yoghurt over granolabunnene og dekorer med sesongens frukt og bær – her er det bare fantasien som setter grenser!
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at nivået av tilsatt sukker i yogurt har gått drastisk ned siden begynnelsen av 2000-tallet? Utvalget av yoghurt uten tilsatt sukker har aldri vært større enn i dag.