Krem med stikkelsbær

En enkel og smakfull dessert, og et vakkert syn for øyet. Har du ikke røde stikkelsbær kan du også bruke andre røde bær, friske eller frosne.

Marinerte frukter med krem Stikkelsbæris
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
500 g røde stikkelsbær
150 g sukker
2 ½ dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Ha de røde stikkelsbærene i en kasserolle sammen med sukkeret. Legg på lokk, og la bærene koke i 10-15 minutter. De skal være møre.
  2. Ha bærblandingen over i en blender eller en foodprosessor og kjør dem til mos.
  3. Gni mosen igjennom en sikt, slik at frøene og skallet blir skilt fra. Sett sausen kjølig.
  4. Visp kremfløte til luftig krem, og vend den kalde bærmosen inn i kremen.
  5. Fordel kremen i seks porsjonsglass, og sett glassene kjølig. Server gjerne med deilige hjemmebakte kjeks til.
    Kokkens tips

    Du kan godt bytte ut stikkelsbærene med andre røde bær også, som bjørnebær, bringebær eller solbær.