Rabarbra og jordbærkompott

Tradisjonell kompott servert med en skvett fløte. 

Fruktspyd på bålet Rabarbrasyltetøy
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

400 g rabarbra (ca 4 stilker)
4 dl vann
1 dl sukker
1 stk vaniljestang
1 ½ ss potetmel
300 g jordbær

Fremgangsmåte

  1. Skyll rabarbraen og skjær stilkene i 2 cm brede biter. Middels tykke rabarbrastilker gir best resultat.
  2. Kok opp vann og sukker i en kjele.
  3. Legg rabarbraen i og småkok til den er mør. Tilsett mer sukker etter ønske.
  4. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell jevningen i en tynn stråle i kjelen under omrøring.
  5. Kok opp og trekk den raskt til side.
  6. Tilsett oppskåret jordbær og sett kompotten til avkjøling.
  7. Server kompotten lun med matfløte, kaffefløte eller vaniljekvarg.