Rabarbrakompott med krem

Ikke glem rabarbraen i hagen. Det er best å kutte rabarbrastilkene rundt St. Hans - da er de fortsatt unge og inneholder mindre oksalsyre enn de gjør senere på sommeren.

Epletrifle Marinerte frukter med krem
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
800 g rabarbra
400 g sukker
2 dl vann
2 dl kremfløte
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)

Fremgangsmåte

  1. Skrell rabarbra og skjær i skiver, ca 2 cm tykke.
  2. Ha rabarbra i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp og skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter uten lokk til det meste av væsken er fordampet (er kompotten fortsatt veldig flytende, kan den jevnes med litt potetmel utrørt i kaldt vann).
  3. Sett kompotten kjølig frem til servering.
  4. Visp kremfløten til luftig krem og bland den med vaniljekvarg.
  5. Legg rabarbrakompott og krem lagvis i porsjonsglass.
  6. Pynt med kandiserte fioler eller sitronmelisse.