Stekte epler

Stekte epler med vaniljeis er en frisk og god dessert. Her er de pyntet til Halloweenfesten med gotteriormer.

Tilslørte bondepiker
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
8 stk eple (gjerne norske epler)
4 ss rosiner
4 ss hakkede valnøttkjerner
4 ss brunt sukker
40 g smør
2 ts malt kanel
1 ss honning
vaniljeis eller vaniljekvarg

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Hul ut eplene med egnet redskap, men ikke helt gjennom.
  3. Rør sammen alle ingrediensene, og fyll blandingen i eplene.
  4. Sett eplene i en ildfast form, og bak eplene i ovnen i ca. 25 minutter.
  5. Ta ut eplene, og la dem kjøles ned i ca 10 minutter.
  6. Lag et lite hull på toppen av hvert eple, og sett i gotteri ormen.
  7. Eplene serveres lune med vaniljeis eller vaniljekvarg, gjerne smaksatt med kanel.