Ananasparfait med bringebærsaus

Parfait er det som kalles "urørt is". Laget med kremost blir parfaiten rund og smakfull. Her har vi servert den med en deilig bærsaus.

Yoghurt- og honningsorbet Enkel iskake
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
125 g kremost med mandarin/ananas
3 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
1 ss sitronsaft
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
Bringebærsaus:
½ dl ananasjuice
2 ss sukker
200 g bringebær , friske eller frosne

Fremgangsmåte

  1. Rør kremosten myk. 
  2. Ha sukker og vaniljesukker i fløten og visp den til luftig krem. Bland kremost og krem forsiktig sammen.
  3. Tilsett sitron og finhakket ananas. (Ta vare på ananasjuicen - den brukes til bærsausen). Sett blandingen i fryser i minst 3 timer.

    Bringebærsaus:

  4. Kok opp ananasjuice og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus. 
  5. Lag kuler eller skiver av parfaiten og servér med bringebærsaus, frukt eller bær.