Jordbærsorbet

Sorbet, sorbett, sherbet Hva er egentlig hva og hva er forskjellen? Sorbett eller sherbet som det også kalles, er en vannis/fruktis som inneholder litt meieriprodukter.

Enkel iskake med mandelbunn Skogsbærparfait
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk gelatinplater
1 ½ dl vann
150 g sukker
2 ss lys sirup
300 g jordbær
3 dl yoghurt med jordbær

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Kok opp vann og sukker og tilsett sirup.
  3. Ha de bløtlagte gelatinplatene i den varme sukkerlaken under omrøring.
  4. Hell laken i en hurtigmikser eller foodprosessor og tilsett jordbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse og tilsett yoghurten til slutt. 
  5. Hell massen i en bolle og dekk overflaten med plast for å forhindre at den dannes iskrystaller på overflaten. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn.
  6. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før sherbeten fryses endelig. 
    Kokkens tips

    Dersom du har en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den.