Rabarbraiskake

Bruk den flotte rabarbraen og bak en frisk og god iskake.
Daimiskake Enkel iskake med mandelbunn
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Rabarbrasyltetøy:
1 kg rabarbra
400 g sukker
½ dl vann
2 ts vaniljesukker
2 stk hel kanel
2 stk stjerneanis
Mandelbunn:
150 g mandler
150 g melis
4 stk eggehvite
Iskrem:
4 stk eggeplomme
150 g melis
5 dl kremfløte
innkokt rabarbrasyltetøy

Fremgangsmåte

Rabarbrasyltetøy:

  1. Trekk skinnet av rabarbraen hvis det er tykt. Del stilkene i biter på ca 2 cm.
  2. Kok opp rabarbra, sukker og vann i en kjele ved middels varme.
  3. Tilsett vaniljesukker, hel kanel og stjerneanis og la det hele småkoke til syltetøyet har kokt inn til en tykk masse. Dette kan ta opptil 2 timer. 
    Kokkens tips

    Syrligheten på rabarbra er varierende. Smak på syltetøyet under kokeprosessen og tilsett mer sukker hvis nødvendig.

  4. Rør av og til og ofte mot slutten, slik at syltetøyet ikke brenner seg fast. Avkjøles og settes kaldt. Syltetøyet kan lages flere dager i forveien i forhold til resten av kaken.

    Mandelbunn:

  5. Sett stekeovnen på 160 ºC. 
  6. Mal mandlene og bland de med melis.
  7. Stivpisk eggehvite og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen.
  8. Dekk bunnen av en (24 cm i diameter) kakeform med bakepapir og hell røren over.
  9. Stek kaken i 25–30 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

    Iskrem:

  10. Pisk egg og melis til stiv eggedosis.
  11. Pisk kremfløten til krem.
  12. Bland kremfløte og eggedosis og vend forsiktig inn rabarbrasyltetøyet.
  13. Ta frem formen med den avkjølte mandelbunnen og hell iskremblandingen over.
  14. Frys kaken i minst 12 timer. La kaken stå ca ½ time i kjøleskap før servering.