Vannbakkels med krem og bær

  Ønsker du en luftig og fin dessert som ikke er altfor mektig? Prøve disse!

Koldtskål med jordbær Cottage cheese pannekaker
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

12
2 ½ dl helmelk
30 g sukker
120 g smør
150 g hvetemel
1 krm salt
4 stk egg
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
3 dl ferdig vaniljekrem
600 g jordbær

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Kok opp melk, sukker og smør.
  3. Tilsett mel og rør til deigen slipper kjelebunnen. Avkjøl litt.
  4. Rør i ett egg om gangen. Rør/visp godt mellom hvert egg. Bruk gjerne en håndmikser. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose.
  5. Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen, eller legg den på med skje til ca. 12 kaker.
  6. Stek vannbakkelsene i ca. 20 - 25 minutter. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne de ferdigstekte kakene stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist.
  7. Pisk sammen vaniljekvarg og vaniljekrem, og fyll vannbakkelsene med krem og oppskårede jordbær.