Amerikanske blåbærpannekaker

Pannekaker og blåbær hører sammen. Her har vi tilsatt blåbær i røren istedenfor å servere dem ved siden av. Prøv denne varianten med vaniljeis eller kvarg med vanilje. Det smaker herlig!

Sjokoladetrøffel Amerikanske pannekaker
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 14 stk
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss sukker
1 stk egg
3 ½ dl lettmelk
50 g smør
½ stk sitron
250 g blåbær

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Smelt smør og ha i røren. Rør til røren er glatt.
  2. Finriv sitronskallet og tilsett til røren.
  3. Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Dryss blåbær over pannekakene før røren stivner på overflaten. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på at du ikke har for sterk varme på platen, slik at pannekakene blir rå inni og blåbærene blir svidd.
Kokkens tips

Pannekakene serveres gjerne med rømme og lønnesirup, med vaniljeis eller kvarg med vanilje.