Citrus-Panna cotta

 Panna cotta er en italiensk dessert. Denne er laget med et syrlig hint av sitrus, nam!

Creme catalan
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
2 dl helmelk
2 dl kremfløte
4 ss sukker
5 stk gelatinplater
1 stk sitron , skall og saft
2 dl yoghurt naturell
2 stk appelsin
1 ss melis

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, fløte og sukker.
  2. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den varme melkeblandingen.
  3. Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i melkeblandingen. 
  4. Avkjøl blandingen i 5 min. før du rører inn yoghurten.
  5. Sil blandingen deretter over i kuvertformer og la de stå kjølig i minst 4 timer til panna cottaen har stivnet.
    Kokkens tipsHvis du venter 20 min. før du dekker kuvertformer med plastfolie i kjøleskap, unngå du kondensvann på selve panna cottaen.
  6. Kok inn appelsinsaft med sukker til ønsket tykkelse som serveres sammen med ferske appelsinbåter ved siden av panna cottaen.