Creme catalan

Creme catalan (kalles også crema catalana og Crema de Sant Josep) er en spansk versjon av crème brûlee som ofte spises i forbindelse med St. Josefs dag (19. mars) som er spanjolenes farsdag.

Hvit sjokoladekrem og bringebær Citrus-Panna cotta
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
4 dl helmelk
6 dl kremfløte
200 g sukker
3 stk hel kanel
1 stk appelsin , revet skall
10 stk eggeplomme
2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, fløte, sukker, kanel.
  2. Skru ned varmen og la det hele stå å småkoke under omrøring i ca 15 minutter. 
  3. Pisk sammen eggeplommene i en bolle og tilsett den innkokte fløteblandingen under omrøring.
  4. Hell blandingen tilbake i kjelen sammen med revet appelsinskall og rør på svak varme til blandingen begynner å tykne. Blandingen må ikke koke. 
  5. Sil av kanelen og hell blandingen over i små porsjonsformer. 
  6. Stekes i vannbad på 110 ℃ i ca 30 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formenes størrelse.
  7. Avkjøl formene.
  8. Strø litt brunt sukker på toppen og sett formene under grillen i ovnen for å svi sukkeret til karamell.
  9. Server gjerne med appelsinfileter