Prinsessens Panna cotta

Denne desserten lagde vi i forbindelse med H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag 21. januar, 2004, men den kan selvfølgelig lages ved andre anledninger også.

Crème brûlée Vafler med blåbær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
2 ½ dl helmelk
3 ss sukker
3 stk gelatinplater
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
Syltet kumquat:
16 stk kumquat
2 dl vann
1 dl sukker
1 stk vaniljestang

Fremgangsmåte

Kok melken og sukker uten lokk i 3 - 4 minutter.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur.

Fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekvarg. Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt så panna cottaen stivner.

Skyll og tørk kumquatene og skjær dem i skiver. Fjern alle kjerner. Kok opp vann og sukker med oppsplittet vaniljestang, tilsett kumquatene og la dem koke uten lokk i 5 - 6 minutter til de er glasert av sukkerlaken.

Hvelv panna cottaen ut på porsjonstallerkener, legg kumquat rundt og pynt med sesongens bær eller - som her - med rips fra fryseboksen.