Amerikansk ostekake

Denne ostekaken kan serveres både varm og kald. Vi garanterer fornøyde gjester! 

Marinert edamer
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
Bunn:
70 g meierismør
100 g hvetemel
1 ss sukker
1 stk eggeplomme
Ostemasse:
250 g kremost naturell eller med ananas og mandarin
1 stk eggehvite
3 stk egg
3 dl lettrømme eller cottage cheese
1 dl sukker
1 stk sitron saft og revet skall

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Bland meierismør, hvetemel, sukker og eggeplomme.
  3. Trykk deigen ut i en godt smurt, rund form, ca 22 cm i diameter.
  4. Pensle deigen med litt av eggehviten og stek bunnen i stekeovnen  i ca 15 minutter til den er sprø og gyllen.

    Ostemassen:

  5. Rør sammen alle ingrediensene til fyllet og hell det over den stekte bunnen.
  6. Senk temperaturen på stekeovnen til 150 °C, og stek kaken videre i ca 1 time til fyllet er stivt.
  7. Kaken kan spises både varm og kald. Pynt den gjerne med frukt eller bær.