Stekt camembert med kompott

Dette er den perfekte avslutningen på et godt måltid. Enten servert som dessert eller en liten mellomrett før desserten serveres.
Lun nøttepanert Brie Amerikansk ostekake
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Stekt camembert:
150 g camembert
1 stk egg
3 ss brødrasp
50 g valnøttkjerner
3 ss honning
Rosin- og aprikoskompott:
2 dl tørket aprikos
1 dl rosiner
1 dl vann
½ dl sukker
½ dl portvin eller lignende

Fremgangsmåte

Stekt camembert: 

  1. Finhakk valnøttene og bland det med brødrasp. 
  2. Vend osten først i lett sammenpisket egg, deretter i en blanding av finhakkede valnøtter og brødrasp.
  3. Smelt smør i en stekepanne og stek osten på middelsvarme til den får en gylden stekeskorpe.
  4. Hell over litt honning i en tynn stråle før servering.

    Rosin- og aprikoskompott:

  5. Hell vann og sukker i en liten kjele og kok opp. Tilsett de øvrige ingrediensen og la det hele små koke under omrøring i ca 20 minutter til aprikosene er møre. Spe på med vann hvis væsken fordamper for raskt.
  6. Kompotten serveres kald eller lun ved siden av den stekte camemberten.