Sommerpai

Bær gir smaken av sommer. så hva er vel ikke bedre enn å runde av sommermiddagen med en lekker bærpai?

Kongelig blåbærterte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Paibunn:
3 dl hvetemel
100 g smør
1 dl sukker
3 ss vann
Fyll:
½ l ferdig vaniljekrem
1 pk bringebær
2 dl blåbær

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Kjør alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin eller smuldre det sammen med fingrene.
  3. Ta av litt av deigen til å lage gitter på toppen. Trykk ut resten av deigen i en smurt paiform eller en springform, 24 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel for å unngå luftbobler.
  4. Forstek paiskallet i 10 minutter. Avkjøl litt.
  5. Fordel vaniljekremen utover paibunnen.
  6. Dryss over bringebær og blåbær.
  7. Kjevl ut remser av den overflødige deigen og legg dette i et gitter over paien.
  8. Stek videre i 15 - 20 minutter.
  9. Pyntes med litt friske jordbær og et lett melisdryss før servering.