Puddinger og grøter

Finn Oppskrift
Velg type rett
Velg emne
Det er 20 oppskrifter innenfor

Byggrynskrem

Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Prøv denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Creme catalan

Creme catalan (kalles også crema catalana og Crema de Sant Josep) er en spansk versjon av crème brûlee som ofte spises i forbindelse med St. Josefs dag (19. mars) som er spanjolenes farsdag.

20 - 40 min middels
FORHÅNDSVISNING

Semulepudding

Visste du at disse små grynene som heter semulegryn kan lage de herligste retter slik som semulepudding, semulegrøt og kaffegrøt. Smak selv!

20 - 40 min middels
FORHÅNDSVISNING

Kaffegraut

Denne grøten spiser du istedet for bløtkake til kaffen. Den skal serveres kald, og den har lenger holdbarhet enn bløtkake. Kaffegrøt ble før brukt til fest slik som bryllup, barsel og andre store festdager.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Brødpudding

Brødpudding fikk sin plass i historien i 1814. Den ble nemlig servert hver eneste dag da Eidsvollmennene var samlet for å skrive Norges Grunnlov. Man kan nesten si at brødpudding er en del av vår kulturarv. 

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Bakte stikkelsbær

Søte, bløte… Stikkelsbær er en bærsort som brukes altfor sjeldent. Om du tåler kampen med buskens små torner, vil man oppdage bærenes fortreffelig smak og skjønnhet. Prøv da vel!

20 - 40 min enkel
FORHÅNDSVISNING