Crème Cassonade

En nær slektning av Crème Brûlée og en spennende variasjon av den tradisjonelle, norske karamellpuddingen. Setter prikken over i'en etter at du har disket opp med en finere middag.

Sagopudding Karamellpudding
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk vaniljestang
3 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 dl sukker
6 stk eggeplomme
1 stk frisk ananas
1 ss smør
1 dl sukker
75 g pistasjenøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Del vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl.
  3. Rør sammenvispede eggeplommer inn melkeblandingen.
  4. Sil blandingen og hell den i porsjonsformer.
  5. Sett formene i varmt vannbad i stekeovnen i ca 30 - 40 minutter.
  6. La dem stå til massen er stiv. Avkjøl.
  7. Del ananasen i båter på langs. Stek båtene i smør, dryss på sukker og la det karamellisere seg. Dryss over hakkede pistasjnøtter og server med ananas.