Kaffegraut

Denne grøten spiser du istedet for bløtkake til kaffen. Den skal serveres kald, og den har lenger holdbarhet enn bløtkake. Kaffegrøt ble før brukt til fest slik som bryllup, barsel og andre store festdager.

Sagopudding Flytende sjokoladepudding
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
¼ l kremfløte
2 l helmelk
200 g semulegryn
200 g sukker
200 g smør
1 ts salt
1 ss malt kanel
1 dl rosiner

Fremgangsmåte

  1. Ha fløte, melk og semulegryn i en kjele og la det småkoke i 3 timer. Pass på at den ikke fosskoker, den skal smake innkokt når det er ferdig.
  2. Etter tre timer tar du kjelen til side og har i sukkeret. Rør dette godt ut slik at den blanke overflaten som danner seg av oppløst sukker i varm grøt, blir rørt godt inn i grøten.
  3. Del opp i passelige biter med smør og rør til det har smeltet.
  4. Hell grøten over i et dypt fat. Pynt grøten med kanel over hele flaten, og legg rosiner på toppen.
  5. Sett grøten til avkjøling.
  6. Servér nykokt kaffe til.