Karamellpudding

Lag porsjonsformer, det går fortere og det er ganske fornøyelig å få sin egen lille pudding.
Semulepudding Minuttpudding
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 ½ dl sukker
4 dl helmelk
3 stk egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl pisket kremfløte
4 stk jordbær
1 stk lime
2 ss sukker
½ dl vann

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 125 °C.
  2. Smelt sukkeret i en stekepanne under konstant omrøring inntil det får en pen kastanjefarge og er helt flytende.
  3. Hell så det smeltede sukkeret over i porsjonsformer og drei disse rundt til formen er dekket. Avkjøl formene.
  4. Varm melken.
  5. Bland egg, sukker, vaniljesukkeret og tilsett den varme melken.
  6. Hell blandingen over i de karamelliserte formene.
  7. Stek karamellpuddingen i vannbad i ca 2 timer. Puddingene er ferdige når de er stive.
  8. La de stå til de er kalde og hvelv de så ut av formene eller servèr dem i porsjonsformene.
  9. Damp limeskall i sukker og vann i 5 minutter. Pynt med pisket krem, jordbær og dampet limeskall.