Proteinpudding med vanilje

Har du prøvd å lage hjemmelaget proteinpudding? Perfekt etter trening.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 4 stk
1 l proteinberiket melk ( f.eks. Styrk)
1 stk vaniljestang
4 stk egg
25 g sukker (kan sløyfes)
100 g maisstivelse (maizena)
2 ss vann
mørk sjokolade, 70% kakao (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk sammen med vaniljestang som er delt på langs.
  2. Skru av varmen og la det trekke i 5 minutter.
  3. Rør sammen egg, sukker, maizena og vann i en bolle.
  4. Visp den varme vaniljemelken inn i eggeblandingen.
  5. Kok opp blandingen under omrøring til det begynner å boble. La puddingen bobler til du er fornøyd med konsistensen.
  6. Avkjøl proteinpuddingen i en bolle. Dekk til med plastfolie.
  7. Etter 1 time er den spiseklar. Visp godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp den med frukt, bær og nøtter.
    Kokkens tipsEr du glad i sjokolade, prøv denne oppskriften med smeltet sjokolade istedenfor vanilje!
    Ernæringsrådgiverens tipsMelkeproteiner er lettfordøyelige og inneholder til sammen alle de essensielle aminosyrene vi trenger, det vil si aminosyrer vi ikke kan lage selv.