Rabarbra- og sviskekompott

En frisk og fyldig dessert som passer perfekt til alle anledninger. 

Sagopudding
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Kompott:
3 dl vann
2 dl sukker
200 g svisker
200 g rabarbra
1 ss potetmel
½ dl vann
Vaniljekrem:
2 stk gelatinplater
4 stk eggeplomme
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl lettmelk
3 dl kremfløte
1 dl mandler
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kompott: 

  1. Skjær rabarbraen i biter (ca 2,5 cm) og fjern steinene fra sviskene. 
  2. Hell vann i en kasserolle og tilsett sukker. Ha i rabarbra og svisker og kok dem så vidt møre. Ta av noen svisker til pynt.
  3. Rør potetmel ut i 1/2 dl kaldt vann og tilsett dette litt etter litt i kompotten. Rør hele tiden og la kompotten tykne over svak varme. Ta av platen og avkjøl.

    Vaniljekrem:

  4. Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  5. Visp sammen eggeplommer og sukker.
  6. Bland melk, fløte, vaniljesukker og eggedosis og varm forsiktig til sausen tykner. Den skal ikke koke. 
  7. Klem vannet fra gelatinen og smelt den i 3 ss kokende vann. Rør gelatinen i melkeblandingen og la vaniljekremen avkjøles og bli tykk.
  8. Legg kompotten i bunnen av en glassbolle og hell over vaniljekremen. Strø over hakkede mandler og legg vispet krem på toppen. Pynt med noen svisker.