Surmelkspudding

Denne surmelkspuddingen er hentet fra en gammel oppskrift. Prøv den, for den smaker fortreffelig.

Brødpudding Sagopudding
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
3 dl kremfløte
6 dl syrnet melk naturell
80 g sukker
1 ss vaniljesukker
10 stk gelatinplater
1 dl tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. Visp fløten til krem.
  2. Bland syrnet melk, sukker og vaniljesukker og visp det inn i kremen.
  3. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet og smelt gelatinen i vannbad eller mikrobølgeovn. Avkjøl den litt før du heller den i en tynn stråle i massen mens du rører fort og jevnt. 
  4. Hell massen i en serveringsbolle og sett den kaldt. Puddingen er klar for servering etter 1-2 timer.
  5. Serveres med tyttebærsyltetøy eller annet syltetøy