Kamskjell med syltede rødbeter

Denne retten passer utmerket som forrett til en ordentlig gourmetmiddag.
Fiskekake av hyse Fjellørret med rømme
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
8 stk kamskjell
2 ss meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts sitronsaft
Syltede rødbeter:
1 stk rødbete
1 dl balsamicoeddik
1 ss sukker
2 båt hvitløk
2 dl olivenolje
Saus:
1 stk sjalottløk , hakket
1 dl hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
2 dl kremfløte
100 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)

Fremgangsmåte

  1. Stek kamskjellene i smør ved medium varme, 1 ½ minutt på hver side. Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.

    Syltet rødbeter:

  2. Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger.
  3. Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Legg rødbetene i vinaigretten og kok de til de er møre.

    Saus: 

  4. Surr løk i litt olje og hell på hvitvin. La det koke ned.
  5. Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinaigretten. Legg på kamskjellene. Fordel sausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.