Potetkremsuppe

Dette er en nydelig kremsuppe som passer ypperlig som en forrett.
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
2 ss klaret smør
½ stk løk
½ stk kinesisk hvitløk
1 ½ dl tørr hvitvin
500 g potet
6 dl kremfløte
6 dl helmelk
1 ss konsentrert kyllingfond eller kjøttfond
salt og pepper
1 ss trøffelolje eller f. eks ramsløkpure
100 g spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk og skjær poteten i biter. 
  2. Ha klaret smør i en kjele og surr løk og hvitløk ved middelsvarme i noen minutter til løken er blitt blank og myk. Spe på med hvitvin og kok den inn til halv mengde.
  3. Tilsett potetene og hell på væsken. Småkok suppen under omrøring i ca 1/2 time, til potetene er møre.
  4. Mens suppen koker kan du sprøsteke oppkuttet spekeskinke i litt klaret smør.
  5. Kjør suppen jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Ha suppen tilbake i kjelen og juster om nødvendig konsistensen på suppen med melk og/eller vann.
  6. Tilsett konsentrert fond og smak til med salt og nykvernet pepper.
  7. Server suppen i suppetallerkener med noen dråper trøffelolje eller f.eks ramsløkpure og sprøstekt spekeskinke.