Fiskekake av hyse

Hyse, eller kolje finnes langs hele norskekysten og er ettertraktet for kjøttet som er ypperlig å lage fiskekaker av. Prøv disse karbonadene og gjør hverdagsmiddagen litt mer spennende.

Kamskjell med syltede rødbeter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Karbonader:
350 g hyse-/koljefilet
1 stk egg
½ dl matfløte
2 ss frisk gressløk
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
2 ss olje , til steking
2 ss meierismør , til steking
Smørstekt småløk:
6 stk stjerneløk
1 ss meierismør
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
1 ss frisk gressløk
Salat på hvitkål og tomater:
100 g hodekål
2 stk tomat
2 ss kremfløte
2 ss majones
½ ts salt
¼ ts kvernet malt hvit pepper

Fremgangsmåte

Fiskekaker: 

  1. Mal fisken grovt og rør inn egg, fløte og gressløk.
  2. Tilsett salt og pepper etter smak. Rør minst mulig i deigen, ellers blir farsen seig.
  3. Form små karbonader og stek de på begge sider i varm olje og smør til de er gyldenbrune.

    Smørstekt småløk:

  4. Stjerneløken skrelles og skjæres i skiver.
  5. Stek løken i smør på middels varme. Den skal ikke brunes.
  6. Krydre løken med salt og pepper og tilsett gressløk rett før servering.

    Salat på hvitkål og tomater:

  7. Snitt kålen fint. 
  8. Del tomatene i to. Fjern kjernen og skjær tomatene i strimler.
  9. Bland sammen fløte og majones og smak til med salt og pepper.
  10. Bland salaten sammen og la den gjerne stå og trekke en stund før servering.