Fjellørret med rømme

En nydelig forrett med smaker fra Midt Norge.
Kamskjell med syltede rødbeter
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
600 g fjellørret
½ ts salt
1 dl rapsolje
4 stilker frisk timian
½ stk sjalottløk
1 dl seterrømme
1 ss frisk pepperrot
2 ss frisk presset sitronsaft
salt og pepper
50 g bacon
20 g smør
1 ss eplecidereddik
2 ss kaldpresset rapsolje
2 krm sukker
40 g friséesalat
40 g rød lollo salat
ulike urter (f.eks dill og gressløk)

Fremgangsmåte

  1. Fileter fisken og del hver filet i to biter.
  2. Legg fisken på en stekeplate og salt den lett.
  3. Kjør olje, timian og løk med stavmikser eller i en foodprosessor.
  4. Dekk fisken med oljeblandingen. Bak fisken i ovnen i ca. 25 minutter ved  45 °C.
  5. Pisk rømmen stiv og tilsett pepperrot. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  6. Skjær bacon i små terninger og stek dem i smør på lav temperatur til de skiller ut væske.
  7. Sil fettet fra og bland det med olje og eddik.
  8. Sprøstek baconet på sterk varme. Strø på litt sukker og ha på noen dråper eplesidereddik mot slutten av stekingen slik at baconet glaseres.
  9. Bland revet salat med hakkede urter og vend sammen med sprøtt bacon og vinaigrette.
  10. Legg alt pent opp på tallerken. Legg rømmeblandingen på fisken og pynt med litt timian.