Croque Madame med speilegg

Et klassisk, fransk smørbrød toppet med fyldig bechamelsaus og speilegg.
Ostesmørbrød med tomat og mozzarella Croque monsieur
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
Saus:
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl helmelk
100 g revet gulost
1 ts dijonsennep
¼ ts muskatblomme
1 ts salt
½ ts pepper
Ostesmørbrød:
2 skive loff
1 ss smør
1 ts dijonsennep
4 skive kokt skinke
4 skive gulost (gjerne vellagret)
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C, bruk gjerne grillelement om du har.

    Saus:

  2. Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt til du får gyllenbrun pasta. 
  3. Hell i melk litt etter litt, mens du visper godt. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen slik at det ikke brenner seg.
  4. Når sausen har blitt tykk kan du tilsette revet ost. Fortsett å rør til osten har smeltet. 
  5. Tilsett sennep og muskat og smal til med salt og pepper. 

    Ostesmørbrød:

  6. Smør brødskivene godt med smør på en side og legg dem høyt oppe under grillen (i ovnen) med smørsiden opp, slik at smøret smelter og siden blir gylden gyldenbrun og sprø. 
  7. Ta ut skivene og smør de uristede sidene med sennep, før du legger på ost og skinke. Legg skivene sammen slik at ost og skinke havner i midten og de ristede sidene vender utover. 
  8. Putt smørbrødet i en form hell ostesausen som et lag på toppen. 
  9. Sett smørbrødet ca midt i ovnen under grillen, slik at ostesausen blir brunet sakte, mens hele smørbrødet varmes innvendig. Ostesmørbrødet er ferdig når toppen er gylden brun. 
  10. Mens du venter på smørbrødet kan du steke egget. Smelt litt smør i en panne og stek egget kun på en side.
  11. Ta smørbrødet ut av oven og legg egget forsiktig på toppen uten at plommen knuser.