Croque monsieur

Crouqe monsieur er et deilig, varmt ostesmørbrød med hvit saus, skinke og ost.
Croque Madame med speilegg Saftig brødpudding med løk og bacon
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
Saus:
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl helmelk
100 g revet gulost
1 ts dijonsennep
¼ ts muskatblomme
1 ts salt
½ ts pepper
Ostesmørbrød:
2 skive loff
1 ss smør
1 ts dijonsennep
4 skive kokt skinke
4 skive gulost

Fremgangsmåte

Saus:

  1. Sett ovnen på 180 C (Bruk grillelement om du har).
  2. Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør det sammen med en tresleiv til du får en gyllenbrun pasta. Hell i melken litt etter litt, mens du rører godt med en visp. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen slik at det ikke brenner seg.
  3. Når melken er rørt inn og sausen er tyktflytende har du i revet ost. Fortsett å rør til osten har smeltet.
  4. Tilsett sennep, muskat og smak til med salt og pepper.

    Ostesmørbrød:

  5. Smør brødskiven godt med smør på en side og legg dem under grillen (ca 4 cm) med smørsiden opp, slik at smøret smelter og siden blir gyldenbrun og sprø.
  6. Ta ut skivene og smør de uristede sidene med sennep, før du legger på skinke og ost. Legg skivene sammen slik at ost og skinke havner i midten og de ristede sidene vender utover. Putt smørbrødet på en stekepanne og hell ostesausen som et lag på toppen.
  7. Sett smøbrødet ca 20 cm under grillen, slik at ostesausen blir brunet sakte, mens hele smørbrødet varmes innvendig. Ostesmørbrødet er ferdig når toppen er gylden brun.
    Kokkens tipsI stedet for å kaste tørt brød kan du bruke det til å lage croque monsieur eller andre ostesmørbrød