Muffins med oliven og fetaost

Muffins trenger slett ikke bare være søte. Disse har fetaost og sorte oliven i seg, og er nydelige for seg selv eller ved siden av en salat.

Fylt brødrull Skinke- og ostebrød
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
100 g fetaost
1 dl sorte oliven
50 g smør
4 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
¾ ts salt
4 stk egg
2 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

  1. Del osten i små terninger og oliven i to.
  2. Bland mel, bakepulver, salt, fetaost og oliven.
  3. Smelt smør og visp det sammen med egg og yoghurt. Rør i melblandingen.
  4. Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i, eller bruk store papirformer. Fyll formene 2/3 fulle. Deigen gir 12 små eller 6 store muffins.
  5. Stek muffinsene midt i forvarmet ovn på 200 °C i 20 - 25 minutter.
  6. Avkjøl på rist og servér dem med en god salat og litt spekeskinke, eller bare nyt dem som de er.