Skinke- og ostebrød

Ferskt, hjemmelaget brød smaker kjempegodt til supper og gryter. Denne versjonen kan også gjerne nytes for seg selv som et mellommåltid eller til kvelds.

Muffins med oliven og fetaost Smørbrødkake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 2 stk
3 dl melk
½ pk gjær
5 ss smør
1 ts salt
8 dl hvetemel
Fyll:
350 g gulost
150 g kokt skinke
frisk bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Varm melken fingervarm (37 °C). Rør ut gjæren i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melken sammen med smeltet smør og salt.
  2. Tilsett mel og elt deigen godt sammen for hånd eller i maskin. Forhev deigen i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse. Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle den til to rektangler.

    Fyll:

  3. Riv ost, skjær skinken i biter og hakk bladpersille.
  4. Fordel ost, skinkebiter og bladpersille på den ene langsgående halvdelen av begge rektanglene og brett den andre halvdelen over. Rull eller trykk deigflatene sammen i kanten.
  5. Legg rektanglene på en bakeplate og snitt dem på tvers med en skarp kniv i det øverste deig laget. 
  6. La de få etterheve i ca. 30 minutter.
  7. Stekes i forvarmet ovn ved 180 °C i omlag 15 minutter og serveres helst lun.