Smørbrødkake

En enkel og rask måte å lage lunsj til flere på.
Skinke- og ostebrød Wraps med roastbiff
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
Loff:
50 g gjær
3 dl melk
2 ss smør
1 ss sukker
1 ts salt
500 g hvetemel
Fyll:
100 g potetsalat
6 skive spekeskinke
50 g ruccula
2 dl cottage cheese
2 ss pesto
10 skive røkelaks
70 g kremost naturell
6 stk jordbær
6 stk frisk grønn asparges

Fremgangsmåte

Loff i springform: 

  1. Finn frem en springform, 24 cm i diameter, og smør den godt. 
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle.
  3. Smelt smøret. Hell i melken og varm til 37 ºC. Hell væsken over gjæren og rør den ut.
  4. Tilsett salt og sukker og elt inn mel med maskin eller for hånd til den blir smidig og slipper bakebollen.
  5. La deigen heve under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 200 ºC.
  7. Elt deigen godt og kjevle den ut til den passer i springformen. Etterhev deigen til dobbel størrelse, ca 40 minutter.
  8. Stek brødkaken i ovnen i ca 35 minutter. La den avkjøles litt før du skjærer i den. 

    Fyll: 

  9. Del smørbrødkaken i tre deler.
  10. Smør på potetsalat, og legg på spekeskinke og ruccula på den nederste delen.
  11. Legg på bunnen, og smør neste lag med cottage cheese, pesto og røkelaks.
  12. På toppen legger du kremost, jordbær, asparges og røkelaks.