Byggrynspannekaker

Med byggris i pannekakerøra blir resultatet litt sunnere, både for liten og stor.

Mikkelsmessegrøt Jurpe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
50 g byggris
1 dl kokende vann
1 dl syrnet lettmelk
2 dl helmelk eller lettmelk
3 stk egg
1 dl havregryn
1 dl byggmel
1 dl hvetemel
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
Fyll:
1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
3 dl cottage cheese
2 ss pesto
4 skive kokt skinke
4 skive gulost

Fremgangsmåte

  1. Hell byggris i en bolle og tilsett kokende vann. La det stå og trekke i 15-20 minutter.
  2. Visp sammen melk, syrnet melk og egg.
  3. Tilsett så havregryn, byggrisblandingen, mel, salt og kardemomme under omrøring i melkeblandingen
  4. Dekk til røren og la den stå og svelle i 20 minutter.
  5. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.
  6. Servér med kvarg og cottage cheese som du blander sammen, legg på pesto og strimler av skinke og ost.
Ernæringsrådgiverens tips

Byggryn har svært høyt fiberinnhold og er rik på proteiner og B-vitaminer. Bygg kan derfor være et godt alternativ å bruke i mange retter.