Eggost fra Flekkefjord

Eggost serveres med sukker og kanel til lefse og vafler.

Melkeringe fra Nordland Fløyelsgrøt med frukt
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Eggost:
1 l helmelk
4 dl syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
2 stk egg
2 ss sukker
Dryss:
1 ss sukker
1 ss malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp helmelken.
  2. Visp sammen syrnet melk, egg og sukker og tilsett denne blandingen under omrøring i den kokende melken.
  3. La blandingen koke sakte opp til ostemassen samles på toppen og mysen (væsken) under er klar. Sett kjelen til side til avkjøling.
  4. Fyll ostemassen i en sil og la den renne av seg. Legg eggeosten i en pen skål og dryss over sukker og kanel.
    Kokkens tips

    Mysen som er silt fra kan fryses ned og brukes senere som væske f. eks. i brøddeigen.