Frokostgrøt

En frisk og god start på dagen, som metter lenge.
Havregrøt med blåmuggost og fenalår Kjøleskapsgrøt med yoghurt
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Grøt:
2 ½ dl havremel
1 l lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
2 ss linfrø
½ ts salt
Topping:
2 ss solsikkekjerner
1 stk appelsin
kanel

Fremgangsmåte

  1. Ha havremel og linfrø i en kasserolle. Tilsett melk og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 5 minutter. Smak til med salt.
    Kokkens tipsHvis du ikke har havremel kan du bytte det ut med lettkokte havregryn, det gir en litt grovere grøt, men smaker like godt. Ett tips er også å kjøre havregryn i en foodprosessor eller blender, og vips så har du havremel likevel. 
  2. Skrell og skjær appelsinen i biter. 
  3. Hell grøten i skåler og topp med solsikkekjerner, appelsin og kanel.