Kveldsgrøt av havre, brokkoli og mandler

enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk brokkoli
8 dl melk
250 g havregryn (lettkokt)
1 beger cottage cheese
2 ss mandler
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask og kutt brokkoli i mindre biter og kok dem i saltet vann i ca. 1 minutt.
  2. Skjær stilken i tynne skiver og legg dem i isvann til grøten er ferdig kokt og klar for servering.        
  3. Hakk mandler i grove biter.
  4. Kok opp havregryn og melk under omrøring og la det småkoke i ca. 3 minutter.
  5. Tilsett brokkoli og smak til med salt og nykvernet pepper.
  6. Fordel grøten i skåler og topp med tynne brokkoliskiver, mandler og cottage cheese.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at når du lager grøt basert på melk at du får i deg blant annet proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod ?