Melkeringe fra Nordland

Melkeringe brukes som dessert eller mellommåltid og serveres med sukker, kanel og knust kavring eller flatbrød.  På melkeringe danner det seg gjerne et fløtelag på toppen.

Rømmegrøt Eggost fra Flekkefjord
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 l melk
2 dl syrnet melk eller kulturmelk
Tilbehør:
Kanel
Knust kavring
Sukker

Fremgangsmåte

  1. Hell melken i en kasserolle og varm opp til litt under kokepunktet.
  2. Avkjøl melken igjen til 20-25 °C og rør inn syrnet melk.
  3. Hell blandingen i tallerkener og la dem stå lunt på kjøkkenet til melken har "løpt sammen" og blitt tykk. Det tar ca. 1 døgn.
  4. Avkjøl melkeringen godt før den serveres med sukker, knust kavring og kanel.
Kokkens tips

Hvis du ønsker et fløtelokk på melkeringen, kan du helle ca. 1 ss kremfølte i hver tallerken før melkeringen fordeles i. 

Bruker du seterrømme istedenfor kefir eller kulturmelk, får du rømmekolle.