Påskelapper

Herlige lapper fylt med deilig frukt, bær, yoghurt og kvarg.

Grove vafler Barnas favorittfrokost
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
3 stk egg
3 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
50 g smør
½ l yoghurt med skogsbær , stort beger
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
3 stk plomme
200 g friske bær

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og melk sammen, rør i alt det tørre og la det stå og svelle i 30 minutter.
  2. Smelt litt smør i en stekepanne og stek lappene i passe størrelse. La dem avkjøle seg litt, før du lager påskens beste lappetårn.
  3. Her har vi fordelt yoghurt og vaniljekvarg lagvis mellom lappene sammen med plommer og friske bær.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Visste du at kvarg egentlig er en ost? Og at det er en god kilde til jod og protein? Jod er viktig for forbrenningen vår, og protein er viktig for musklene.