Vafler med rømme

Vafler passer å lage til så mangt; alt fra møter og hyggelig jobblunsjer, til kaffebesøk og bursdagsfester, loppemarked og lotteri. Det finnes derfor alltid en anledning å servere den gode, gamle, tradisjonelle vaffelkaken i. 

Aslaugs gomme Surmelksuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
4 dl melk
2 dl lettrømme
4 stk egg
6 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 dl sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
100 g meierismør

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør, til en jevn røre. La den svelle i minst ½ time.
    Kokkens tips

    Du kan gjerne bytte ut rømmen med syrnet melk. Har du melk som har gått ut på dato kan denne også som regel fint brukes i vaffelrøre.

  2. Smelt smøret og rør det inn.
  3. Stek vaflene og server de gjerne varme med frisk bær og kvarg eller en god skive brunost. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost, inneholder mye jod? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn.