Bergensk fiskesuppe

Verdens beste fiskesuppe!
Fiskegryte Risotto med reker
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kraft:
1 stk gulrot
½ stk løk
¼ stk stilkselleri (stangselleri) (liten bit)
1 stk purre
10 stk hel pepper
1,5 kg bein, skinn og hode av fisk (torsk e.l.)
1 ½ l vann
½ ts salt
Suppen:
4 stk gulrot
½ stk knollselleri (sellerirot)
2 stk små purre
3 dl kremfløte
1 ss eddik (7%)
3 dl seterrømme
2 skive bacon , i biter
1 stk fiskeboller (boks)
½ kg torskefilet (evt annen fiskefilet i biter)
3 ss hvetemel
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kraft:

  1. Skrell og del gulrot, løk, purre og selleri i biter.
  2. Ha grønnsakene, pepperkornene og fiskeavskjæret i vannet og kok opp. La den småkoke i ca 20 minutter, mens du tar av skummet som danner seg på toppen. 
  3. Smak til med salt når kraften er ferdig. 
  4. Mens kraften koker, gjør du klar ingrediensene til suppen.
    Kokkens tips

    Kraften skal ikke småkoke i mer enn ½ time. Koker den lenger, kan den bli bitter.

    Suppen: 

  5. Kutt opp grønnsakene slik du liker best, enten i tynne staver eller i små biter.
  6. Når kraften er ferdig, siler du den gjennom et dørslag eller et rent kjøkkenhåndkle. Ha fløten og grønnsakene i kraften og kok opp.
  7. Skru litt ned og bland eddiken i rømmen. Ha det i suppen mens du visper godt.
  8. Stek bacon i små biter og sett det til side.
  9. Ha fiskebollene i suppen.
  10. Skjær fisken i biter og tilsett dem.
  11. Jevn suppen med litt mel og smak til med salt og pepper.
  12. La fisken trekke i suppen i ca 5 minutter.
  13. Ha suppen i store dype tallerkener, dryss over sprøstekt bacon og server suppen med fersk brød og en lettøl.